Brizganje plastičnih mas

Brizganje plastike

V našem podjetju smo specializirani za proizvodnjo vrhunskih brizganih delov iz ene ali več komponent in kombinacij termoplastičnih mas ali elastomernih materialov (TPE/TPU). Naše bogate izkušnje (več kot 40 let), nam omogočajo optimalen potek proizvodnje in vrhunsko kvaliteto. Fleksibilna proizvodnja združena z našo garancijo visoke kakovosti omogoča, da tudi pri večjih serijah proizvodnje, zadovoljimo še tako zahtevnega kupca.

Injekcijsko brizganje plastike

Injekcijsko brizganje plastike je proizvodni proces, pri katerem iz plastičnih materialov (plastični granulat) izdelujemo izdelke različnih oblik in velikosti. Postopek brizganja poteka s segrevanjem plastičnega granulata do točke tališča, ki se nato pod visokim pritiskom s pomočjo polža, injektira v natančno izdelano orodje ali matrico. Ko se plastika ohladi, orodje razpremo in izvlečemo plastični izdelek. Injekcijsko brizganje je relativno nov način predelave polimerov, ki pa se je v zadnjem času zelo razširil.

Velike proizvodne zmogljivosti
Uporaba različnih materialov
Visoka stopnja avtomatizacije
Majhna količina odpadkov

Obvladujemo različna industrijska področja

Brizgamo iz različnih vrst plastičnih, tudi tehničnih, materialov: PA6, PA6.6, POM, PBTP, PC, ABS, PS, PP, PE, EVA, TPE, TPU in tudi bio materialov. S svojimi plastičnimi izdelki in sestavnimi deli pokrivamo širok spekter različnih industrij:

embalaža10%
pohištveno industrijo 35%
avtomobilska industrija10%
bela tehnika35%
elektro industrija10%

V naši proizvodnji omogočamo brizganje proizvodov iz plastičnih mas do 280g teže brizga na CNC nadzorovanih strojih od 250 do 1300kN. Naš strojni park za brizganje plastike:

  • ENGEL stroji za brizganje plastičnih mas
  • temperirne naprava
  • sušilci granulata
  • stroji za recikliranje plastike
  • potopna erozija
  • ploščinsko brusilni stroj
  • rezkalni stroj
  • stružnica

Mednarodni sejmi so odlična platforma za predstavitev izdelka ali inovacij, prenos tehnologij in znanja ter pregled ostalih novosti in tuje konkurence. Tega se zavedamo tudi v našem podjetju, zato se skupaj s svojimi kooperanti redno udeležujemo tovrstnih prireditev.

Redno smo prisotni na dveh največjih pohištvenih sejemskih prireditvah v Evropi, ki po vsebini in obiskovalcih spadata med najkakovostnejše na svetu.

  • V Milanu se vsakega aprila odvija Salone del Mobile, ki ga obišče več kot 300˙000 obiskovalcev. Gre za mednarodni referenčni salon za sektor pohištva in oblikovanja.
  • Drugi se vsak začetek leta odvija v KölnuIMM Cologne, ki ga v nekaj dneh obišče vsaj 150.000 obiskovalcev. Sejem je namenjen predstavitvi izdelkov s področja pohištvene industrije in sorodnih vsebin.